Please use this identifier to cite or link to this item: http://ithesis-ir.su.ac.th/dspace/handle/123456789/5297
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributorKantida THONARATen
dc.contributorกานต์ธิดา โถนารัตน์th
dc.contributor.advisorPornpan Saenphoomen
dc.contributor.advisorพรพรรณ แสนภูมิth
dc.contributor.otherSilpakorn Universityen
dc.date.accessioned2024-08-13T06:43:22Z-
dc.date.available2024-08-13T06:43:22Z-
dc.date.created2024
dc.date.issued28/6/2024
dc.identifier.urihttp://ithesis-ir.su.ac.th/dspace/handle/123456789/5297-
dc.description.abstractThe study consisted of 2 experiments. Firstly, the objective was to study quality of fermented juice from sugarcane leaves. All treatments were assigned in a completely randomized designed (CRD). The treatment consists of 4 treatments and 5 replicates per treatment such as fermented juice from sugarcane leave with 0, 3 and 5% molasses respectively. This study was showed that fermented juice from without molasses had better lactic acid count (7.34 Log10 CFU/ml), total lactic acid content (0.18%), average pH value (4.95) and total sugar content (5,958.18 µg/ml) than other treatments at hrs. 18 (Pen
dc.description.abstractการศึกษาในครั้งนี้ประกอบด้วย 2 การทดลอง โดยการทดลองที่ 1 มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาคุณภาพน้ำพืชหมักจากใบอ้อย วางแผนการทดลองแบบสุ่มสมบูรณ์ แบ่งออกเป็น 4 กลุ่มการทดลอง ๆ ละ 5 ซ้ำ คือ กลุ่มการทดลองที่ 1 คือ น้ำพืชหมักจากใบอ้อยที่ไม่เติมกากน้ำตาล (กลุ่มควบคุม), กลุ่มการทดลองที่ 2 คือ น้ำพืชหมักจากใบอ้อยที่เติมกากน้ำตาล 3%, กลุ่มการทดลองที่ 3 คือ น้ำพืชหมักจากใบอ้อยที่เติมกากน้ำตาล 5%, กลุ่มการทดลองที่ 4 คือ น้ำพืชหมักจากใบอ้อยที่เติมกากน้ำตาล 7% จากการศึกษาพบว่าน้ำพืชหมักจากใบอ้อยที่ไม่เติมกากน้ำตาลมีจำนวนแบคทีเรียกรดแลคติด (7.34 Log10 CFU/ml), ปริมาณกรดแลคติค (0.18%), ความเป็นกรดด่าง (4.95) และ ปริมาณน้ำตาลที่เหลือทั้งหมด (5,958.18 µg/ml) ดีกว่ากลุ่มการทดลองอื่นๆ ณ ชั่วโมงที่ 18 (Pth
dc.language.isoth
dc.publisherSilpakorn University
dc.rightsSilpakorn University
dc.subjectใบอ้อยth
dc.subjectน้ำพืชหมักจากใบอ้อยth
dc.subjectการย่อยได้ในหลอดทดลองth
dc.subjectใบอ้อยหมักth
dc.subjectFERMENTED JUICEen
dc.subjectSUGAR CANE LEAVESen
dc.subjectERMENTED JUICE FROM SUGARCANE LEAVESen
dc.subjectIN VITROen
dc.subjectFERMENTED SUGARCANE LEAVESen
dc.subject.classificationAgricultural and Biological Sciencesen
dc.subject.classificationProfessional, scientific and technical activitiesen
dc.titleImprovement of silage sugarcane leaves using fermented juice of epiphytic lactic acid bacteria (FJLB) from sugarcane leave on nutrients digestibility and gas production by in vitro techniquesen
dc.titleการปรับปรุงใบอ้อยหมักโดยใช้แบคทีเรียกรดแลคติคในน้ำพืชหมักจากใบอ้อยต่อการย่อยได้ของโภชนะและผลผลิตแก๊สโดยเทคนิคในหลอดทดลองth
dc.typeThesisen
dc.typeวิทยานิพนธ์th
dc.contributor.coadvisorPornpan Saenphoomen
dc.contributor.coadvisorพรพรรณ แสนภูมิth
dc.contributor.emailadvisorSAENPHOOM_P@SU.AC.TH
dc.contributor.emailcoadvisorSAENPHOOM_P@SU.AC.TH
dc.description.degreenameMaster of Science (M.Sc.)en
dc.description.degreenameวิทยาศาสตรมหาบัณฑิต (วท.ม)th
dc.description.degreelevelMaster's Degreeen
dc.description.degreelevelปริญญาโทth
dc.description.degreedisciplineen
dc.description.degreedisciplineth
Appears in Collections:Animal Sciences and Agricultural Technology

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
641120001.pdf4.96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.